Raons per les quals defensem À Punt en valencià

per El Tempir

Societat

Raons per les quals defensem À Punt en valencià
Raons per les quals defensem À Punt en valencià

La Junta Directiva d’El Tempir vol exposar de manera ben diàfana de quins són els motius pels quals defensem que la cadena de televisió À Punt siga en valencià:

1. À Punt ha de servir únicament per a la promoció, la difusió i la projecció del valencià. És l’únic canal en la nostra llengua de què disposem a hores d’ara al País Valencià. Per cert, la reciprocitat per a quan?

2. La manca d’un pressupost digne fa impossible una programació atractiva i competitiva davant una competència televisiva en castellà tan variada en canals i temàtica.

3. La pandèmia no ha de ser excusa per a no dotar À Punt dels recursos econòmics i tècnics necessaris.

4. À Punt té l’obligació de promoure un discurs entusiasmador i assertiu a favor del valencià i sobretot adreçat al públic infantil i juvenil (públic potencial). Un cicle de comèdia en castellà no ho aconseguirà mai i dona una imatge subalterna del valencià.

5. El Botànic ha de dotar de pressupost À Punt perquè tinga una estratègia reeixida i atractiva per a la captació de la gent jove. De què serveix que l’escola cree valencianoparlants sobretot a les zones urbanes si no veuen atractiu i útil el valencià en el temps lliure?

6. Les comarques castellanoparlants no han de ser ariet a fi d’exigir major presència del castellà en À Punt. El dret a una TV en valencià ha de ser innegociable.

7. No s’ha d’admetre cap reforma de la llei que comporte un retrocés del valencià com a llengua vehicular.

8. L’audiència no ho és tot si volem un servei públic que ens informe en valencià i en clau valenciana. Ni tampoc es pot aconseguir amb programes que recorden Canal 9.

9. Cal donar suport a la plantilla i adequar-la a les necessitats del projecte de TV i població del País Valencià.

10. Compte amb el discurs que À Punt ha de reflectir la “realitat”, idea més que discutible i reinterpretable perquè realment l’objectiu dels supremacistes de sempre és que À Punt no siga un mitjà transformador de la nostra realitat sociolingüística o de conductes.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací