Mostra Viva del Mediterrani inaugura aquest dijous la Trobada d'Escriptors i Narració Oral

Cultura

S'inaugura la Trobada d'Escriptors i Narració Oral
S'inaugura la Trobada d'Escriptors i Narració Oral

La Trobada d'Escriptors i la Narració Oral, que enguany se celebren junts, començaran les seues activitats a l'Institut Français, el dijous 15 d'octubre a les 19 hores, amb un debat inaugural que sota el títol "La pesta i les seves metàfores. Escriure la Mediterrània ", recordarà l'obra d'Albert Camus. L'esdeveniment comptarà amb les intervencions del Doctor en Sociolingüística i presentador del programa de RTVE 'Medina', Bouziane Khodja; la novel·lista, fotògrafa i pintora albanesa Ornela Vorpsi i el periodista de Ràdio France Internationale Yahia Belaskri. A la conclusió del debat, la investigadora Marina Sanfilippo conversarà amb Susu Benítez sobre el patrimoni narratiu sicilià en una activitat programada per a les 20:30.

Per la seua banda, la llibreria de l'Octubre CCC acollirà, dins el cicle de debats de Mostra Viva, la presentació del llibre "Les desigualtats mediterrànies, repte de segle XXI" de Ricard Pérez Casado. Al costat de l'autor, hi haurà el director general de l'Institut Europeu de la Mediterrània Josep Ferré i l'anteriorment esmentat Vicent Garcés. La moderadora serà Esma Kučukalić, periodista i doctora en dret. L'esdeveniment començarà a les set de la tarda d'dimarts 13 d'octubre. El mateix dia i a la mateixa hora però a la sala d'actes de Centre cultural octubre, es projectarà una selecció de peces d'artistes mediterrànies participants en passades edicions de festival itinerant Fem Tour Truck, iniciativa de l'artista multimèdia basca Alejandra Bueno. El dijous dia 15 al mateix lloc i sempre dins de la secció de Videoart, serà el torn de la directora aragonesa Mercedes Gaspar; de la qual es mostraran algunes peces.

Finalment, i com a tancament a l'àrea d'Arts Visuals, Mostra Viva obrirà l'exposició en línia d'obres de la primera residència virtual per artistes de la Mediterrània; iniciativa del cercle d'Alger de la Fundació ACM que permetrà la visibilitat d'artistes de la regió així com d'estudiants de Belles Arts des d'un enfocament que potencia la pluralitat cultural sostenible. La inauguració serà hui dimecres 14 d'octubre a les 19 hores.

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Informa't i fes-te agermanada ací