l''Encuentro estatal por la República' convoca el proper diumenge una concentració republicana davant l'Ajuntament de València

per Esquerra Republicana del País Valencià

Societat

La Trobada Estatal per la República volem, en primer lloc, traslladar el nostre suport i acompanyament fraternal a totes les persones afectades, malaltes i mortes per la pandèmia de la Covid-19, als seus familiars i persones properes. Al mateix temps, reiterem el nostre reconeixement a totes les treballadores i treballadors del sistema sanitari públic i dels altres sectors i serveis essencials, pel seu especial esforç i dedicació.

El passat 17 de setembre, d'acord amb el previst, s'ha celebrat per via telemàtica una reunió de la Comissió d'Enllaç de la Trobada Estatal per la República, en la qual s'ha analitzat la conjuntura política, econòmica i social i la situació actual de la monarquia espanyola i s'han acordat algunes accions per avançar en el projecte republicà.

El 2020 estem patint una pandèmia molt forta que ens té limitats, situació sanitària agreujada per les polítiques neoliberals que van desarticular els serveis públics essencials i van privatitzar una bona part de la sanitat i de les residències de gent gran. Privatitzacions lligades a les corrupcions i als beneficis desmesurats de grans empreses.

Tot i que ja se sabia de la fortuna i de les "comissions" de Joan Carles de Borbó i d'altres membres de la "família reial", han estat aquests últims mesos quan s'ha destapat sense embuts els seus milionaris comptes bancaris i patrimonis. La falsa imatge que ens havien venut s'ensorra i apareix un rei que ha estat tot menys exemplar, emparat per la medieval inviolabilitat que permet tota mena de malifetes i que ha utilitzat els serveis de l'Estat per als seus fins privats.

Sent molt greu la corrupció dels Borbons, el problema és la Monarquia. Una institució no democràtica, que no hem votat, que prové actualment de la dictadura feixista, que hereta la Prefectura de l'Estat com s'hereta un compte a Suïssa. Ja no acceptem que se'ns seguisca mentint. No acceptem la inviolabilitat d'una Monarquia corrupta, gens exemplar, medieval i inservible.

Per tot això, la Comissió d'Enllaç de la Trobada Estatal per la República ha acordat convocar el 18 d'octubre una mobilització estatal unitària, descentralitzada en els territoris, amb les necessàries mesures sanitàries de protecció, i amb els següents lemes: 'El rei emèrit a la banqueta / Inviolabilitat no / Visca la República '.

S'ha acordat també intensificar els treballs d'organització i difusió de la Consulta Popular Estatal Monarquia o República, que se celebrarà quan la situació sanitària ho permeta, convocada per la Plataforma Estatal unitària en la qual el moviment republicà participa al costat de molts altres espais, organitzacions i col·lectius perquè la ciutadania puga pronunciar-se sobre el model d'Estat, Monarquia o República.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací