El rei 'offshore' i els seus hereus

per VA COM VA. Jesús Peris

Societat

El rei 'offshore' i els seus hereus
El rei 'offshore' i els seus hereus | PP Comunidad de Madrid

L'altre dia pensava que si la situació aquesta que estem vivint s'haguera produit en els bons temps del rei Joan Carles I el Campetxano ja ens haguera enviat als súbdits un missatge d'eixos paternals seus per a las difíciles circunstancias que estamos atravesando i coses així. Sembla que eixos missatges els feia mentre, entre diverses activitats diguem-ne lúdiques, parava els cabassos offshore per rebre comissions d'eixes monarquies àrabs amb què sempre ens contaven que tenia una relació especial. I tan especial.

El seu fill, Felip VI el Preparado, no ha trobat l'ocasió per encoratjar-nos en el nostre confinament. El cap d'estat hereditari és més de fer discursos extraordinaris per amenaçar la gent amb ira reial. Però a més ha estat preocupat en altres coses estos dies. Aprofitant que estem confinats i confinades en les nostres cases enmig d'una pandèmia, ha dit en un comunicat molt greu que ja no vol l'herència de son pare. Això ho fa després que s'haja sabut que ell, a més de preparat, era beneficiari com a mínim d'una d'aquestes fundacions offshore que obeïa al suggestiu nom de Lucum.

Ja han eixit juristes per dir una cosa tan evident com que un no pot renunciar a l'herència del pare mentre aquest està viu (i és un viu, tot siga dit). O siga que la renúncia és més aviat un gest de propaganda, una manera de dir "jo no sé qui és eixe campetxano del que vosté em parla". Una mica mafiós tot plegat. I desagraït. Que al final el patriarca estava preparant-los una reserveta per a un daurat exili no fos cas que els súbdits es fartaren i la història aquesta medieval d'un cap d'estat hereditari deixara de colar. Medieval, i esta en concret franquista. Que ara que van caent els oripells de la transició es queda més nua que mai la línia successòria: de quin general colpista i assassí prové el poder de qui se senta en el tron de ferro aquest que ens hem donat entre tots.

Doncs potser una herència a què sí que pot renunciar és a la que ja s'ha produït en vida, no? Al títol de rei. Supose que en la bambolla eixa cortesana, compiyogui i ultradretana on viu deu semblar-li que açò ja estat tot solucionat. Llei de silenci i tots convençuts: Juan Carlos era bo i ens va portar la democràcia, però després va fer un mal pas, o més d'un. El rei actual és net i polit i no té res a veure amb son pare, que un pare cràpula qualsevol el pot tindre, i ell no volia ser beneficiari de res offshore ni sabia res de res, com algú pot pensar el contrari? I més encara, com ho pense en veu alta se l'empapera i ací no ha passat res.

La bona qüestió és que no podem eixir al carrer, però també que tenim molt de temps per a pensar. I la monarquia i les seues immunitats, com més les penses, menys trellat tenen. O siga que potser es van acabant les excuses per no fer un referèndum sobre la república.

I per cert, parlant de bambolles: on estarà passant el confinament el Preparado, la reina i les princesetes? Li hauran donat permís al servei? Podien fer un vídeo d'eixos casuals que tant els agraden. O un reportatge de la revista Hola.