La XXIV edició del Cant al Ras es farà al recer

per Cant al ras de Massalfassar

Cultura

La XXIV edició del Cant al Ras es farà al recer
La XXIV edició del Cant al Ras es farà al recer

Des de fa vint-i-quatre anys, el tercer dissabte de maig Massalfassar acull el Cant al Ras, una trobada de músics i cantadors que reuneix el bo i millor de l'escena musical valenciana arrelada a la tradició i centenars d'aficionats que tenen ben marcada la data a l'agenda. Enguany les circumstàncies no permeten realitzar el multitudinari sopar a la plaça ni la llarga sobretaula de micròfon obert i celebració col·lectiva. La Colla de Dimonis de Massalfassar, però, no ha volgut deixar passar la data ni ajornar la convocatòria en un calendari cada mia més incert.


Per això ha preparat una edició molt especial de Cant Al Ras rebatejat per a l'ocasió com a Cant a Recer. L'encontre tindrà lloc, com estava previst, a les 22:30 d'aquest dissabte 16 de maig, però l'escenari no es trobarà a la plaça de l'església sinó a la pàgina de facebook de la Colla de Dimonis: per allí passar fins a cent deu músics i cantadors en un total de vint-i-set intervencions enregistrades en video que tractaran de reproduir l'ambient espontani, càlid i festiu de la nit de la trobada.


Com a convidats especials de l'edició participaran una colla de cantadors d'Artà, Pollença i Sa Pobla, de Mallorca, reunits per a l'ocasió per l'associació U Camp de l'Oca.
La Colla ha proposat a més que, amb el lema "fes de ta casa una plaça", el públic habitual del festival i tot aquell que vullga afegir-s'hi organitze a casa un sopar amb productes de la terra (no haurien de faltar l'embotit, les faves o la tomata, ni per suposat el vi, la cassalla o la mistela) i compartisca l'experiència a les xarxes amb el hashtag #cantarecer.
Qui no tinga ocasió de veure l'emissió en directe, podrà gaudir-la més tard al canal de youtube de la Colla de Dimonis.

Documental Cant al Ras, la nit del poble

Per completar el programa, el diumenge 17, a les 21:15, A Punt emetrà el documental de Josep Pitarch i Rosa Roig "Cant al Ras, la nit del poble". En la mateixa línea de construcció col·lectiva que suposa la celebració de la nit del Cant al ras, el documental es va realitzar en la seua major part al llarg dels dos dies que aglutinen la posada en marxa de l’esdeveniment, amb tres equips de filmació que seguien en paral·lel els últims preparatius i l’esdevindre d’alguns dels personatges que representen les diferents parts que entren en joc una nit a l’any per tal d’oferir un autèntic mostrari del cant rural valencià.

Intèrprets i formacions que participaran a la XXIV edició del Cant al Ras (ordre alfabètic)
Apa,  Arrop i Talladetes, Cantadors d'Artà, Pollença i Sa Pobla (Jaume Cabrer, Toni Mossenya, Esteve Peric, Marta Mir, Joana Aina Mir, Antònia Mussola, Biel Collut i Toni Gall in memoriam) Carles Gil, Christian Penalba, Jonatan Penalba i Hilari Alonso, Jordi Sanz i Manuel Collado, Dani Miquel, De Saó, Escola Gatzara, Fernando el Ratllat i Marga la Pela, Jacint Hernández, Marta Margaix, Miquel Pérez i Maria Moreno, Mox, Naiet Cirerer, Noèlia Llorens i Susana Díaz-Tejedor, Pep Gimeno Botifarra, Quadrilla del Molí, Raul Ortega, Rondalla del Grup de Danses de Quart, Rondalla l'Arnadí, Toni Torregrossa, Trompa i Fil, Victorieta, Xavier de Bétera, Xe-ranga.

 

Teaser Cant al Ras, la nit del poble

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací