Dos projectes radiofònics valencians són guardonats als 20ns Premis Ràdio Associació

per NLV

Societat

Dos projectes radiofònics valencians són guardonats als 20ns Premis Ràdio Associació
Dos projectes radiofònics valencians són guardonats als 20ns Premis Ràdio Associació

El programes de ràdio ‘Notes de llibertat’, deVox UJI Ràdio, i ‘Íntimes’, de Ràdio lOm de Picassent, van ser premiats dijous passat als 20ns Premis Ràdio Associació de Catalunya amb dues Mencions de Qualitat en la categoria d’Innovació i com a Millor Programa de Ràdio, respectivament. Uns premis que suposen el reconeixement més important de l’espai comunicatiu en llengua catalana. La Gala de lliurament de premis, presentada per Òscar Andreu i Òscar Dalmau, es va celebrar al Foyer del Liceu de Barcelona, amb un públic restringit, donada l’actual situació sanitària.

«Notes de llibertat» és l’espai sobre Música i Drets Humans de l’emissora universitària de l’UJI, on col·labora l’ONG Amnistia Internacional. Aquest projecte, dirigit i presentat per Sergi Moyano, tracta de fer palesa la relació entre les cançons i les lluites recollides en la Declaració Universal dels Drets Humans. L’equip, a més, està format pels estudiants de Periodisme i Comunicació Paula Estall, Arnau Pastor i Òscar Martínez.

El jurat ha premiat aquest programa perquè «planteja d’una manera innovadora la relació entre la música i els drets humans tot creant un potent focus de difusió de reivindicacions en pro de la dignitat». «Cal una aposta més ferma per part de les universitats de les emissores pròpies», va reivindicar el conductor del programa en el seu discurs. Moyano va dedicar el premi a totes les víctimes de l’odi i, especialment, a Guillem Agulló: «La llum que ens ha guiat en aquesta travessia de la ràdio».

‘Íntimes és una producció de Ràdio l’Om de Picassent i forma part de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes. El programa, conduït per Alba Veryser i Jèssica Marzal, pren el feminisme com a eix vertebrador per abordar temes d’apoderament femení. Així mateix, Íntimes rescata figures de dones capdavanteres en diferents àmbits a través de la història i posa de manifest realitats actuals on la dona encara pateix la desigualtat.

Aquest projecte radiofònic ha estat reconegut per «presentar desacomplexadament i de forma directa els temes de l’actualitat des de la perspectiva de gènere». Durant la seua intervenció en l’acte de lliurament dels premis, les directores d’aquest projecte han confessat que «no mengem de la ràdio» però que les trau «de diversos drames existencials», alhora que han denunciat la precarització del sector radiofònic al País Valencià. També han agraït a totes les dones de la història «la seua lluita en un món eminentment masclista, patriarcal i classista».

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Informa't i fes-te agermanada ací